Waar wandelen


Zaterdag 13 juli 2024

HOEVEWANDELING WIEKEVORST

DE WIEKEVORSTSE STAPPERS – 1053


Wiekevorst een deelgemeente van Heist op den Berg is de landelijkste gemeente uit de streek.

Oorspronkelijk bestond de bevolking bijna volledig uit landbouwers of inwoners die gingen werken en waarvan de vrouw thuis aan de haard nog wat koeien, geiten of varkens hield.

Het areaal landbouwoppervlakte is gebleven.

Met de jaren is dit verandert van een landbouwbevolking naar een werkende bevolking waarvan ook velen in de diamant terecht gekomen waren.

De oppervlakten werden ook ingevuld door paardenliefhebberij, moestuintjes en een beetje serre tuinbouw.

Vandaar dat men hier nog uitgestrekte velden heeft en het aangenaam wandelen is door de uitgestrekte landbouwvelden met zijn rundvee en op regelmatige afstanden paarden en stukken natuur.

U kan er tevens kennis maken met hoevetoerisme.

De tocht vangt aan in de feesttent gelegen langs de Itegemseweg 98 bij de familie Van Houdt. Op deze hoeve “De Witte Lelie” worden de hoeveproducten nog ambachtelijk verwerkt tot eigen hoeveproducten zoals hoeveboter, kaas, yoghurt, allerlei ijsbereidingen, allerlei dessertjes, enz., die ook hier te koop aangeboden worden. U kan ook genieten van het leven en het werken op de hoeve.

Vanuit de feesttent wandelt u langs rustige wegen door de landbouwstreek naar een mooi en rustig plekje om eens lekker uit te rusten. U kan er genieten, naargelang de af te leggen afstand, van het mooie Klein Scherpenheuvel, een mooi verzorgde bedevaartplaats waar u even tot rust kan komen. U kan genieten van een mooi park.

Op de rustplaats kan u kennis maken met eigen gekweekte aardbeien vers van de plant.

De afstanden 4-7-12-15-17.5- en 24 km. Vertrekken vanuit eenzelfde plaats en tijdens de tocht wordt u met de aangegeven splitsing verder geleid naar de aankomst waar u ook vertrok.

Bij het begin of bij aankomst van de wandeling kan u genieten van een ruime keuze van lekkere gerechten.

Ook kan u genieten van allerlei activiteiten.

De hoevefeesten zijn bekend voor zijn lekkere fritten met stoofvlees, de zeer gegeerde verse mosselen, pannenkoeken, lekker hoeve ijs met verse aardbeien, enz.

Vertrekken kan tussen 7 u. en 15 u.

Ruime parking voorzien op een terrein aan de inschrijving.

Bereikbaar met het openbaar vervoer met trein tot in Mechelen, Heist op den Berg of Herentals en van daaruit met de 511 tot Wiekevorst op wandelafstand van de inschrijving.

Inlichtingen: Jos Verwimp, Herenthoutseweg 13, 2222 Wiekevorst.

            Jos.verwimp@outlook.be

            GSM 0496/28 33 60

 

Groetjes

De Wiekevorstse stappers

Jos Verwimp.
Je vind info over wandeltochten op de volgende websites